emmafoto8.jpg

Contact

Het contactformulier hieronder kun je gebruiken om contact met mij op te nemen. 

 

Wil je bellen?

Dat kan ook op het volgende telefoonnummer: 06-34013890

Success! Message received.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Wat zeggen anderen over mij

Willemijn 

Twee jaar geleden kocht ik een veulen. Zo lang ik me kan heugen ben ik met paarden bezig maar ik ging al snel vastlopen met haar. Steigeren, maaien, lostrekken en andere gevaarlijke dingen. Ik heb toen de hulp ingeschakeld van Ruchama. Van Ruchama heb ik geleerd de leiderschap op me te nemen. Ik leerde hoe onze verhouding hoort te zijn en hoe ik daar op in kan spelen en naar kan handelen. Mijn paard word aankomende zomer 3 en nog bijna iedere week heb ik les van Ruchama. Ik heb nu eenmaal soms niet de makkelijkste merrie. Van vrijheidsdressuur, dubbele lijnen, longeren tot guasha. Kortom.. Wij blijven groeien door de proffesionele ondersteuning/ begeleiding van Ruchama!

Betty

Hele gezellige lieve meid, die weet waar ze mee bezig is! Ook richting je paard heel lief!!

Tox geniet altijd heel erg van de Guasha behandeling en zit altijd weer heerlijk in haar vel als ze de behandeling heeft gehad.

Stephanie

Bedankt voor je authenticiteit Ruchama, je geeft veel inspiratie voor een unieke binding met het paard!

Chantal

Ruchama van Ragini HorseCare heeft al in zeer korte tijd heel veel bereikt bij mijn Spaanse merrie. Mijn merrie had veel spanning aan haar hoofd, ook bang om aangeraakt te worden. Maar na de behandelingen van Ruchama merkte ik al gauw verschil. Ik mag haar aaien op haar neus, en zelfs haar ogen schoonmaken. Ondenkbaar een half jaar geleden! Strak na de bevalling gaan we haar hele lijf weer aanpakken , zo benieuwd !!!

Karolijn

In april dit jaar kocht ik -op mijn 54e- mijn allereerste paard. Om er al snel achter te komen dat ik eigenlijk helemaal niet zo goed wist hoe je met paarden moet omgaan. Ruchama heeft mij op een fantastische manier begeleid door samen grondwerkoefeningen te doen, stukjes te gaan wandelen, de kudde te observeren om meer te leren over hoe paarden met elkaar omgaan en vrij werken. Dat alles met veel geduld en vooral veel liefde voor de paarden! Dank zij haar krijg ik steeds meer vertrouwen en dus ook steeds meer plezier samen met mijn paard.

Elize

Ruchama helpt mij met Guasha behandelingen voor mijn pony Chica. 
Ze voelde namelijk geregeld wat vast tijdens het rijden, ben namelijk aan het opbouwen van een peesblessure. Mijn pony is daardoor veel spierkracht verloren. Vanaf het moment dat Ruchama mijn pony behandelt merk ik dat het voor haar veel makkelijker is om alles los te laten.

Ik heb de mazzel dat ze bij mij op stal staat, soms tijdens het rijden voel ik zelf dat mijn pony iets vast zit. Bijv. in haar hals. dan behandeld Ruchama even haar met haar Guasha steen en daarna loopt ze vele malen beter. Ik ben echt heel blij met haar.  

 ​​

Leone

Ongeveer een jaar geleden heeft Ruchama ons geholpen met de communicatie met onze pony Duckie. Duckie is een dominante merrie die erg graag de leiding over nam van mijn dochter Anna. Ruchama heeft ons geleerd hoe wij de leiding weer over konden nemen van Duckie en de onderlinge band met haar verbeteren. Het heeft een verbluffend resultaat gehad. Duckie is nu een pony die weet waar ze moet staan en waarmee mijn dochter nu echt een hele goede vertrouwensband heeft! We zijn Ruchama daar heel dankbaar voor! Want wat is er leuker dan een supergoede band hebben met je pony! Nu doen we allemaal leuke dingen met haar, vooral vrijheidsdressuur is een hele leuke afwisseling waarmee je de band heel sterk houdt. Duckie vertrouwt mijn dochter Anna volledig en heeft dan ook heel veel voor haar over. Ook de Guasha therapie hebben we een keer gedaan en we merkten daarna dat Duckie echt een stuk losser is met rijden. Ook veel braver omdat zij nu geen blokkades meer heeft. Daardoor geen 'pijntjes' heeft en dus ook veel minder probeert om onder het werk uit te komen en dan dus veel lekkerder rijdt! Ruchama is een heel fijn mens die echt met respect en veel liefde omgaat met paarden. Op een eerlijke correcte manier

​​​

Elyse

Ik heb met mijn 2 jarige haflinger grondwerklessen genomen bij Ragini horsecare. Ik heb nu 3 lessen gehad en ik zie nu al verbetering in de communicatie tussen mij en mijn paard. Ze is heel geduldig in het geven van de lessen en geeft duidelijke uitleg en 'huiswerk' wat ik erg prettig vind. Ze weet niet van opgeven en blijft doorgaan tot het goed gaat. Ze houd echt rekening met het paard. Als ze ziet dat hij er geen zin meer in heeft, dan is het ook gewoon klaar. Welzijn van het paard vind ik het belangrijkste, dus dat vind ik een fijne samenwerking. Ik raad haar aan iedereen aan! 

​​​

Cecile

“Ik heb Ruchama eerst ontmoet als client, vervolgens is zij in korte tijd meer een collega geworden. Ruchama is echt een natuurtalent in het aanvoelen van paarden en is ook heel goed in het zien van enige fysieke blokkades. Via guasha kan zij vooral heel goed deze blokkades weghalen en zie je gewoon meteen dat het paard anders loopt en beter in z’n vel zit. Het is mooi om te zien hoe zij zowel heel rustig kan zijn als dat nodig is, maar ook heel enthousiast en motiverend, wat aanstekelijk werkt voor de paarden.  Ik leer veel van haar in onder andere het lezen van fysieke blokkades, haar enthousiasme, en haar constante nieuwsgierigheid om alles nog beter te begrijpen, of het nou om een methode gaat of hoofdstel fitting of voeding, zij toont je het complete plaatje en weet precies wat jouw paard het beste kan gebruiken. Zij kan mensen onwijs goed helpen om een betere relatie met hun paard te krijgen op een ontspannen, paard-vriendelijke manier, zowel in grondwerk als onder zadel. Echte aanrader als je jouw paard beter wil begrijpen, een sterkere relatie wilt ontwikkelen, of wat terug wil geven aan jouw paard via een guasha behandeling; hij zal je dankbaar zijn :) “

​​

Francien

Ruchama is zowel als mens als professional een topper! Zij is oprecht en denkt mee met baasje en paard. Zij weet de eigenaar mee te nemen in haar enthousiasme en legt alles wat zij doet duidelijk uit. Mijn paard vond het heerlijk, stond echt te genieten! Ook heeft Ruchama mij behandeld met guasha en zij stelde mij hierbij volledig op mijn gemak en legde uit wat ik kon gaan ervaren. Overigens zegt ze niet alleen dat je haar altijd mag benaderen als je nog vragen hebt, maar dat is dus ook echt zo! Ik zou haar zeker aanraden!

Milou

Ruchama is absoluut een topper! Luistert goed naar paard en eigenaar en weet echt waar ze mee bezig is! Ze helpt mij super goed met de juiste opvoedingen van m’n jaarling. Echt een aanrader!❤️

Anne

Zorgvuldig, vraagt toestemming aan je voor ze iets gaat doen en vraagt het paard mee te werken. Ze verplicht niks, dwingt een paard of de eigenaar ook niks. Ze laat het zien, legt het ondertussen uit wat ze doet en waarom en vraagt je om het zelf ook te proberen, wederom ze vraagt het dus eerst en verplicht je niks. Deze manier van werken is passend voor ieder soort mens en paard en ze weet intens veel en garantie dat het werkt is er want een paard liegt nooit als je het hem vraagt.

Emma

Ruchama luistert naar zowel paard als eigenaar. Ze kan ontzettend goed afstemmen op wat het paard nodig heeft en houdt veel rust en ruimte bij haar behandeling. Ze benoemt wat haar opvalt en geeft helder advies. De pony’s waren meteen na de behandeling veel meer ontspannen en zitten beter in hun vel. Echt een aanrader.

Brenda

2 augustus 2018 heb ik voor het eerst zobin een guasha behandeling laten geven + horsemanship lesje genomen. Ik was en zelfs nog steeds super blij mee. Ik zag meteen dat me paard hier erg goed op reageerde. Hij is niet meer onzeker, vindt de lessen super leuk en de guasha therapie (die hij ook nog steeds 1x in de maand krijgt) vindt hij heerlijk. Ik heb er een heel ander paard voor terug en dat vindt ik zeker een positief iets. Daarnaast kan ik het heel goed vinden met Ruchama en is mijn paard ook helemaal verliefd op haar. Wat wil ik nou nog meer. Dit is zeker een aanrader voor iedereen!!!