Ragini Horse Care_17.jpg

Paardenmassage + Guasha Therapie 

Wist jij dat 98% van de paarden uit balans zijn? Dat kan al komen door ongelukken zoals hangen in het halster of het hoofd stoten. Daardoor komt er spanning in het lichaam. daardoor gaat het bindweefsel dichtslibben en gaat het paard compenseren. Doordat er fysieke spanning is gaat het paard ook in een overlevingsstand, zo komt er ook mentale spanning. 

Het ontbreken van veiligheidsgevoel en leiderschap gaat het paard vechten vluchten of bevriezen. Dat hangt ook samen met het karakter van het paard. Door de behandeling die ik jouw paard geef haal ik de fysieke en de mentale spanning weg. Bindweefsel maak ik los en blokkades haal ik weg. Zodat het paard zijn lichaam in balans kan bewegen en het paard weer in staat is om met jouw verder te ontwikkelen. 

Wat is Guasha Therapie?

Guasha is in China ontwikkeld en inmiddels meer dan 2000 jaar oud. Het is een schraaptechniek, waarbij een schraper wordt gebruikt die gemaakt is van een natuursteen.​ Je schraapt met de schaper over het lichaam van het paard. Met deze techniek worden blokkades in het lichaam verwijderd, die vaak worden veroorzaakt door problemen van buitenaf. Gevolg van deze blokkades is dat de spieren van het paard vast gaan zitten. Ook kan dit leiden tot zenuwverklevingen, slechte doorbloeding, stijfheid, gespannen spieren, nervositeit, spierpijn, gedragsveranderingen en trauma's. Voor onrustige of nerveuze paarden is deze therapie erg fijn, ze ervaren het als ontspannend en worden er erg rustig van.

Manier van trainen

Ik werk op een zachte maar duidelijke manier die op het natuurlijke instinct van paarden aansluit waarin samenwerking en leiderschap centraal staan. Alles is te behalen door het begrijpen van je paard en inzicht te verkrijgen in je eigen houding en denkwijze.

De training vindt plaats zonder dwang en de daarbij horende hulpmiddelen. Er wordt een echte samenwerking behaald, door ieder paard met zijn eigen taal te trainen. Ook benieuwd naar wat je uit jou en je paard kan halen door op deze manier te gaan trainen? Laat je doelen waar je alleen over had kunnen dromen nu werkelijkheid worden.

Grondwerk is de basis van een goede relatie met jouw paard

Grondwerk is de belangrijkste basis voor de relatie tussen jou en je paard. Gaat het op de grond niet goed? Dan moet je de stap in het zadel nog niet maken! 

Paarden werken onderling alleen aan hun relatie op de grond. Hier komt het natuurlijke gedrag naar boven en wordt bepaald wat de plek van ieder paard in de kudde is. Deze eerste stap mag niet ontbreken in onze samenwerking met onze paarden. Door op de grond te werken wordt duidelijk welke positie je inneemt ten opzichte van je paard. Je kunt een mentor worden voor je paard. Vanuit een goede basis kun je lichter trainen en problemen voorkomen. Dit heeft effect op alle aspecten die je met je paard wil gaan uitvoeren. 

Paarden spiegelen 

Nu denk jij bij jezelf misschien wel ja? Maar hoe dan? Ook daarbij ga ik jou helpen, je zal in je lessen ook gecoacht worden. We weten allemaal dat paarden spiegelen, ze nemen alles van je over en je hoeft bij hun echt niet te bluffen ze willen juist dat jij echt bent. Misschien heb je een enorme val gehad of sta je al een poosje onder stress of ben je onzeker wat de omgeving van jou vind. Alles neem jij mee in je paarden training. Ik ga jou leren een goede leider te worden en dat het paard zich veilig voelt bij jou. Je zult zien hoe erg dit jullie band gaat versterken! 

.

Ragini Horse Care

Telefoon: 06-34013890

Email: Info.raginihorsecare@gmail.com

Plaats: Zuid-Holland

kvk: 70190127