Ragini Horse Care_17.jpg

Manier van trainen

Ik werk op een zachte maar duidelijke manier die op het natuurlijke instinct van paarden aansluit waarin samenwerking en leiderschap centraal staan. Alles is te behalen door het begrijpen van je paard en inzicht te verkrijgen in je eigen houding en denkwijze.

De training vindt plaats zonder dwang en de daarbij horende hulpmiddelen. Er wordt een echte samenwerking behaald door ieder paard met zijn eigen taal te trainen. Ook benieuwd naar wat je uit jou en je paard kan halen door op deze manier te gaan trainen? Laat je doelen waar je alleen over had kunnen dromen nu werkelijkheid worden.

Grondwerk is de basis van een goede relatie met jouw paard

Grondwerk is de belangrijkste basis voor de relatie tussen jou en je paard. Gaat het op de grond niet goed? Dan moet je de stap naar het zadel nog niet maken! 

Paarden werken onderling alleen aan hun relatie op de grond. Hier komt het natuurlijke gedrag naar boven en wordt bepaald wat de plek van ieder paard in de kudde is. Deze eerste stap mag niet ontbreken in onze samenwerking met onze paarden. Door op de grond te werken wordt duidelijk welke positie je inneemt ten opzichte van je paard. Je kunt een mentor worden voor je paard. Vanuit een goede basis kun je lichter trainen en problemen voorkomen. Dit heeft effect op alle aspecten die je met je paard wil gaan uitvoeren. 

Paarden spiegelen

Nu denk jij bij jezelf misschien wel ja? Maar hoe dan? Ook daarbij ga ik jou helpen, je zal in de lessen ook gecoacht worden. We weten allemaal dat paarden spiegelen, ze nemen alles van je over en je hoeft bij hun echt niet te bluffen ze willen juist dat jij echt bent. Misschien heb je een enorme val gehad of sta je al een poosje onder stress of ben je onzeker. Alles neem jij mee in de paarden training. Ik ga jou leren een goede leider te worden en dat het paard zich veilig voelt bij jou. Je zult verrast zijn hoe erg dit jullie band gaat versterken en hoe goed jullie gaan samenwerken! 

.

Ragini Horse Care

Telefoon: 06-34013890

Email: Info.raginihorsecare@gmail.com

Plaats: Zuid-Holland

kvk: 70190127