Creer een betere band met jouw paard

Grondwerk

Grondwerk is een trainingsvorm waarbij de trainer op de grond staat. De oefeningen zijn vooral gericht op gehoorzaamheid van het paard, ontwikkelen van coördinatie en balans, en ontwikkelen van specifieke spieren. Daarbij is grondwerk heel goed voor de focus van jouw paard en leer je om echt met je paard te communiceren en daarbij een betere band te creëren. 

Deze trainingen komen aanbod met grondwerken, zo kunnen we kijken welke training het beste bij jou past. 

 • Grondwerk Horsemanship

 • Werken aan de hand

 • Gymnastiseren 

 • Longeren

 • Vrijheidsdressuur

Wil jij de balans en de coördinatie van je paard verbeteren, of hebben jij en je paard nog vaak last van miscommunicatie, dan raad ik jou zeker een les grondwerk aan! Dit zal je niet alleen helpen bij de alledaagse dingen, maar bevordert ook je rijden en de band tussen jou en je paard.

Loswerken

In iedere trainingsvorm word gebruik gemaakt van lichaamstaal die paarden van nature begrijpen.

Met het loswerken gebruiken we deze lichaamstaal. We letten op onze houding, beweging en positie ten opzichte van het paard.

Deze manier van werken leidt tot een sterke vertrouwensband die als goede basis dient voor de omgang. Want geloof mij, paarden vertellen je heel veel. En als je ze je vertrouwen, dan krijg je zoveel van ze terug!

 

Loswerken kan alleen in een ‘round pen’. Mocht je deze niet hebben, dan kunnen we ook aan de lichaamstaal werken via het grondwerk.

Longeren 

Een paard longeren is veel meer dan beetje rondjes om je heen laten lopen.

Een paard onbelast trainen is heel goed voor ze, zo ervaren ze geen ruis van de ruiter op de rug.

Echt goed longeren kijken we naar de biomechanica en anatomie van het paard. We leren ze in de juiste houding te lopen en dat het paard volledige focus heeft op zijn werk. 

Wil jij meer leren over longeren? Wil jij betere communicatie onder het longeren? Wil jij zien wanneer het paard goed loopt en wanneer niet?

Maak dan een afspraak en ik hoop jullie verder te kunnen helpen in jullie journey

Rijden

Uiteindelijk willen we van het grondwerk door naar het rijden. Ook hierbij leer ik jullie om met elkaar te communiceren. Zoals we dat met het grondwerk deden.

Met als doel dat jullie samenwerken als een team, maar dan erop in plaats van ernaast.

Maar er zijn meer zaken met rijden waarbij ik jullie kan trainen en begeleiden, zoals:

 • Gymnastiseren doormiddel van het rijden.

 • Aanleren communicatietechnieken bij het opleiden van een jong paard.

 

Ik kan jullie daarbij begeleiden, zowel met bit als bitloos of met neckrope. Met zadel of met een barebackpad. Voor ieder wat wils. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Let op: wil jij echt technisch en wedstrijd klaargemaakt worden? Dan zal ik je adviseren om naar een dressuur of spring instructeur te stappen.

Braintraining is het zoeken naar iets lekkers in verschillende materialen.

Dat is een korte omschrijving van wat Hersenwerk is. Het klinkt als verrijking, een bekend begrip in de paardenwereld. Maar het is zoveel meer dan dat! Verrijking wordt aan het paard gegeven of in de stal gehangen,

het paard moet wat meer moeite doen voor zijn voer.

Het zoeken naar voer is iets wat paarden van nature het grootste gedeelte van de dag doen. In die natuurlijke behoefte kunnen we paarden dus tegemoetkomen door het aanbieden van Hersenwerk. Niet enkel je voer uit een bak of gras van een volle wei grazen, maar al je zintuigen en motoriek gebruiken om bij het voer te komen.

 • Hersenwerk doe je samen!

 • Je werkt aan de verbinding met je paard.

 • Je gaat in gesprek met je paard en je leert veel over zijn communicatie.

 • Je gaat zijn lijf beter kennen en je leert over zijn fysieke gesteldheid.

 • Je paard gaat jou vertellen over zijn voorkeuren van materiaal en voeding.

 • Alle zintuigen worden geactiveerd en geprikkeld, wat inspannend is en ontspanning achteraf biedt.

Hersenwerk is een hele actieve bezigheid doordat het paard zo uitgedaagd en gestimuleerd wordt, maar daardoor werkt het ook heel ontspannend. Je leert tijdens Hersenwerk de vermoeidheidssignalen van je paard kennen en dient hem daarna ook zijn rust te geven.

De juiste begeleiding is essentieel. Leer wanneer jouw paard hulp nodig heeft en wanneer je hem juist met rust moet laten. Deze dynamiek tussen paard en eigenaar, zorgen voor de groei van verbinding en vertrouwen.

Workshops

Speciaal voor pensionstallen, maneges en ponykampen die op zoek zijn naar een leuke en leerzame middag. Bied ik bepaalde leerzame workshops aan.

 • Schriktraining

 • Vrijheidsdressuur 

 • Grondwerken

Zou u meer informatie willen, neem gerust contact op.

Ragini Horse Care

Telefoon: 06-34013890

Email: Info.raginihorsecare@gmail.com

Plaats: Zuid-Holland

kvk: 70190127