Lessen

Grondwerk

Grondwerk is een trainingsvorm waarbij de trainer op de grond staat. De oefeningen zijn vooral gericht op gehoorzaamheid van het paard, ontwikkelen van coördinatie en balans, en ontwikkelen van specifieke spieren. Daarbij is grondwerk heel goed voor de focus van jouw paard en leer je om echt met je paard te communiceren.

Daarom doe ik met de grondwerk lessen van alles wat. 

  • Grondwerk Horsemanship

  • Gymnastiseren 

  • Schriktraining 

  • Vrijheidsdressuur

Wil jij de balans en de coördinatie van je paard verbeteren, of hebben jij en je paard nog vaak last van miscommunicatie, dan raad ik jou zeker een les grondwerk aan! Dit zal je niet alleen helpen bij de alledaagse dingen, maar bevordert ook je rijden en de band tussen jou en je paard.

Loswerken

In iedere trainingsvorm word gebruik gemaakt van lichaamstaal die paarden van nature begrijpen.

Met het loswerken gebruiken we deze lichaamstaal. We letten op onze houding, beweging en positie ten opzichte van het paard.

Deze manier van werken leidt tot een sterke vertrouwensband die als goede basis dient voor de omgang. Want geloof mij, paarden vertellen je heel veel. En als je ze je vertrouwen, dan krijg je zoveel van ze terug!

 

Loswerken kan alleen in een ‘round pen’. Mocht je deze niet hebben, dan kunnen we ook aan de lichaamstaal werken via het grondwerk.

Longeren 

Een paard longeren is veel meer dan beetje rondjes om je heen laten lopen.

Een paard onbelast trainen is heel goed voor ze, zo ervaren ze geen ruis van de ruiter op de rug.

Echt goed longeren kijken we naar de biomechanica en anatomie van het paard. We leren ze in de juiste houding te lopen en dat het paard volledige focus heeft op zijn werk. 

Wil jij meer leren over longeren? Wil jij betere communicatie onder het longeren? Wil jij zien wanneer het paard goed loopt en wanneer niet?

Maak dan een afspraak en ik hoop jullie verder te kunnen helpen in jullie journey

Workshops

Wil jij een workshop organiseren op stal. 

Dan kan je ook bij mij terecht. Ik geef workshops in

  • Vrijheidsdressuur 

  • Schriktraining 

  • Paardentaal

Stuur mij gerust een berichtje voor meer informatie. 

Ragini Horse Care

Telefoon: 06-34013890

Email: Info.raginihorsecare@gmail.com

Plaats: Zuid-Holland

kvk: 70190127