Ragini Horse Care_18.jpg

Paardengedragstraining

  • Is jouw paard spooky, schrikt hij van elke grasspriet?

  • Is jouw paard juiste heel flegmatiek en niet vooruit te branden?

  • Alles is een gevecht bij alles is het antwoord "nee" 

 

Herken jij je in één van deze punten of is er een heel ander probleem waar je tegenaan loopt? Paarden willen iets duidelijk maken met hun gedrag. Daarom is het belangrijk dat jij leert om je paard te lezen en daarna er naar te kunnen handelen. Daarbij is het ook goed om te weten hoe jouw gedrag is naar het paard.

  • Word jij onzeker van mensen die aan de kant staan? Ga je daardoor misschien anders rijden? 

  • Heb je val/trauma gehad? 

  • Ervaar jij langdurige stress? 

Ik kan jullie helpen met jullie communicatie, fysieke en mentale spanning. Jij wordt zelfverzekerder en weet hoe je je paard een veiligheidsgevoel kan geven. Je wordt een goede leider over jouw paard. Daarbij leer je goed naar de signalen van het paard te luisteren en kan je haarfijn op hem inspelen. Jullie samenwerking zal beter worden dan je ooit hebt durven dromen.

Hoe ga ik te werk?

Ik start altijd bij grondwerk, grondwerk is een trainingsvorm waarbij de trainer op de grond staat. De oefeningen zijn vooral gericht op gehoorzaamheid van het paard, ontwikkelen van coördinatie en ontwikkelen van specifieke spieren. Daarbij is grondwerk heel goed voor de focus van jouw paard. Je leert om echt met je paard te communiceren en daarbij een betere band te creëren. Je leert goed in te spelen op het gedrag van het paard. Het paard vertelt jou heel veel, alleen is het de kunst om het echt te begrijpen.

 

Wil jij de balans en de coördinatie van je paard verbeteren, of hebben jij en je paard nog vaak last van miscommunicatie, Dan raad ik jou zeker een les grondwerk aan! Dit zal je niet alleen helpen bij de alledaagse dingen, maar bevordert ook je rijden en de band tussen jou en je paard.

Wat ik jou vooral leer is leiderschap en een veiligheidsgevoel te geven aan jouw paard.

  • Wil jij een sterke band met jouw paard? 

  • Wil jij jouw paard kunnen lezen en het gedrag goed leren kennen?

  • Wil jij daarbij ook aan jezelf werken? 

Dan is deze training zeker wat voor jullie!  

Ragini Horse Care

Telefoon: 06-34013890

Email: Info.raginihorsecare@gmail.com

Plaats: Zuid-Holland

kvk: 70190127