Indiansjourney | Blog

  • Ruchama

Adoptie - Blog #7


Wat jullie misschien al weten, is dat ik op jonge leeftijd ben geadopteerd uit India. Ik ben daar geboren in de plaats Nagpur en van daaruit ben ik naar een kindertehuis in Bombay gegaan. Toen ik 11 maanden oud was, ben ik naar Nederland gekomen. Om eerlijk te zijn heb ik niet echt veel met mijn Indiase ‘roots’. Behalve dan dat ik Ragini, mijn echte naam, heb gebruikt voor mijn bedrijfsnaam en natuurlijk mijn paard Indian heb genoemd. Daarnaast hou ik wel erg van dansen, misschien komt dat toch een beetje door mijn Indiase genen.


Maar geadopteerd zijn laat zijn sporen na, daar kan je moeilijk omheen. Zo blijkt dat je in je eerste levensjaar best wel veel stress ervaart, wat op latere leeftijd uiteindelijk kan leiden tot chronisch stress waardoor er lichamelijke klachten kunnen ontstaan zoals hoofdpijn, vermoeidheid, en pijn in de spieren. Ik gebruik daar inmiddels al een paar jaar Guasha therapie voor en dat helpt mij heel goed (lees hierover in mijn vorige blog). Ook ben ik een tijdje terug naar een adoptiepsycholoog geweest. Dat is echt een aanrader, want die kijkt toch net even wat anders naar jouw situatie. Verder is het zo dat veel adoptiekinderen erg goed zijn met dieren, daarop ben ik geen uitzondering.


Uiteindelijk is het belangrijk hoe je zelf met al deze zaken omgaat. Zo kan ik sommige gedragingen van Indian best persoonlijk nemen, wat het trainen dan een stuk lastiger maakt. Gelukkig kan ik daar na bijna vijf jaar goed mee overweg, maar desondanks besluipt het mij soms toch gewoon. Daarnaast snap ik heel goed als paarden verlatingsangst hebben en kan ik daar door mijn eigen ervaringen heel goed op inspelen. Vaak gebruik ik Indian daar ook voor om mij daarbij te helpen. Dus ook qua training weet ik hoe je zulke paarden moet benaderen, omdat ik veel van mijzelf erin herken.


Ben je zelf geadopteerd? Of heb jij een buddy nodig om je verhaal kwijt te kunnen en meer zelfvertrouwen op te bouwen? Heeft jouw paard verlatingsangst? Of loop jij in je training tegen deze vragen aan? Stuur dan gerust een berichtje..


X, Ruchama
130 views

Recent Posts

See All