Indiansjourney | Blog

  • Ruchama

Afvalstoffen & Guasha

Hierbij een blog over afvalstoffen! erg belangrijk om te weten. zowel als voor jezelf als voor jouw paard.Een van de belangrijkste oorzaken van alle klachten en ziekten zijn: Afvalstoffen !!

Afvalstoffen die we via ons voedsel binnenkrijgen, maar ook door stress, spanning, milieuvervuiling, electro smog (tv, computer, gsm, etc.), medicatie, roken, alcohol etc. 

Afvalstoffen worden door ons lichaam weggezet op die plaatsen waar ze in eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken. En dat is het bindweefsel, spieren en gewrichten. Maar langzaamaan slibt het bindweefsel dicht, spieren verzuren en gewrichten ontsteken. Er ontstaan pijn en andere klachten.

Doordat het bindweefsel dichtslibt, kunnen voedingsstoffen vanuit de bloedbaan minder goed de cellen bereiken, wat nodig is voor een goede stofwisseling. Doordat er minder voedingsstoffen opgenomen kunnen worden, krijgen de cellen ook minder zuurstof. De afvalstoffen die vrijkomen van de verbranding, die alsnog plaatsvindt in de cellen, moeten terug via het bindweefsel naar de bloedbanen zodat deze de afvalstoffen weer kunnen afvoeren. Maar ook deze afvalstoffen kunnen moeilijker de bloedbanen bereiken omdat het bindweefsel al zo vol zit met afvalstoffen. Dus slibt ons lichaam nog meer dicht. Energie kan niet goed meer stromen. En het probleem wordt groter en groter.


Daarom is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Voel jij al enige spanning,

pijn problemen of misschien wel een onrustige huid. je lichaam geeft hier al aan dat er afvalstoffen in je lichaam zitten. Tijd om aan de bel te trekken en goed voor jezelf te zorgen!


Guasha

Guasha zorgt door de druk van het schrapen op de huid, voor een soort “zuiging” onder de huid (opperhuid, epidermis) in het bindweefsel. Deze zuiging zorgt ervoor dat gestagneerd intercellulair vocht naar de oppervlakte beweegt. Hiermee worden toxische resten (de afvalstoffen) verwijderd. Tegelijkertijd vindt er een doorstroming plaats van vers zuurstofrijk vocht wat rijk is aan voedingsstoffen. Hierdoor vindt er een versnelling plaats van revitalisering van de cellen om eventuele “dode Chi” te voorkomen.

Met het naar de oppervlakte komen van afvalstoffen komt er tegelijkertijd ook wat serum en rode bloedlichaampjes uit de uiteinden van de zeer fijne haarvaatjes mee naar boven. Dit veroorzaakt de rode vlekken, de Sha, die zichtbaar worden. Doordat het serum en de rode bloedlichaampjes in het bindweefsel komen ontstaat er een reactie van het immuunsysteem van ons lichaam. Dat er afvalstoffen in het bindweefsel aanwezig waren, dat was het lichaam wel gewend, het heeft zelf die afvalstoffen daar gedumpt. Maar bloed is een andere zaak. Daar wordt meteen op gereageerd, omdat het niet thuishoort in het bindweefsel.


Ons lymfesysteem en de bloedsomloop worden geactiveerd om de vreemde indringers af te voeren. De afvalstoffen worden opgenomen en afgevoerd door bloed en lymfe naar de organen die er zijn om deze stoffen te verwerken zoals lever en nieren.


Mocht je daarom een Guasha behandeling hebben gehad is het belangrijk om daarna goed te drinken. Zodat het lichaam zichzelf kan schoonmaken.


liefs Ruchama

44 views

Recent Posts

See All