Indiansjourney | Blog

  • Ruchama

Beslissingen Blog #3

Updated: May 3, 2020


In mijn vorige blog vertelde ik je over mijn zoektocht naar een paard en hoe ik uiteindelijk Indian vond. En toen was daar het moment dat zij dan ook echt van mij was. Hoe mooi was dat… ik, eigenaar van een paard!


Na het eerste genieten, werd het na een paar dagen uiteraard tijd om voorzichtig mijn roze wolk te verlaten. Want als eigenaar draag je de verantwoordelijkheid voor je paard en komen er ook gewoon allerlei praktische, dagelijkse dingetjes op je af. Zaken waarover je nu zelf de beslissingen moet nemen. Zo had ik zelf nooit eerder een veulen gehad en kan ik mij nog goed herinneren dat ik meteen moest beslissen of ze om te beginnen binnen op stal zou gaan, of toch maar vanaf de eerste dag 24/7 buiten in de wei bij de kudde. Natuurlijk, op zoek naar antwoorden op je vragen kom je met Google een heel eind. Maar dan nog, de praktijk blijkt vaak weerbarstiger dan de theorie. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen Indian meteen buiten bij de kudde te plaatsen, zodat ze lekker met andere paarden kon optrekken. Daarnaast had ik haar wel elke dag in de hand.


Inmiddels zijn we een paar jaar verder, ben ik een stuk wijzer en best wel – al zeg ik het zelf – een kenner geworden. Of het nu gaat over voer, over training, of over de keuze voor wel of geen opfok – allemaal onderwerpen waarover ik vroeger niet eens nadacht – je kunt mij er alles over vragen. Maar bij elke beslissing die ik de afgelopen jaren voor Indian heb moeten nemen, heb ik altijd naar haar geluisterd en mijn hart gevolgd. Tot op de dag van vandaag werpt dat zijn vruchten af.


X, Ruchama106 views

Recent Posts

See All