Indiansjourney | Blog

  • Ruchama

Elkaar leren kennen #blog4

Updated: May 3, 2020Nadat ik eigenaar was geworden van Indian en zij haar eerste stappen in de wei had gezet, volgde voor mij misschien wel het mooiste stukje van die beginperiode: elkaar leren kennen. Ik begon natuurlijk met poetsen, maar vooral – nog leuker – knuffelen en samen zijn. Omdat ik zelf in die tijd herstellende was van een lastige periode en ik mijn energie nog moest opbouwen, was dit echt de perfecte combinatie. Toegegeven, het kostte mij mentaal ook wel wat energie want je wilt het allerbeste voor je paard. En omdat mijn eigen lijf op bepaalde momenten nog niet altijd deed wat ik wilde, was het fijn dat ik toen soms ook wat hulp kreeg van de paarden in de kudde. Die hadden Indian al snel helemaal opgenomen in de groep en bleken goede en strenge tantes voor haar! Doordat we vanaf dag 1 zoveel samen waren en ik haar vaak zag in de wei, kon ik goed observeren hoe zij reageerde op de andere paarden. En zo leerde ik haar taal beetje bij beetje beter kennen.


Maar tijdens de kennismaking met je paard leer je tegelijkertijd ook jezelf een stuk beter kennen, zo ontdekte ik. Vragen waar je zoal tegenaan kunt lopen, zijn: Wat vind ik vervelend? Wat vind ik juist leuk? Heb ik wel of geen kort lontje? En hoe uit ik dat? Daarom is het niet alleen belangrijk je paard vanaf de eerste dag goed te leren kennen, maar ook om vervolgens jullie samenwerking op peil te houden. Door elke week de juiste (basis)training te doen, kom je een heel eind.


Ondanks alles is het een illusie te denken dat je je paard na een paar weken door en door kent. Neem Indian en mij, wij hebben samen inmiddels al meer dan genoeg meegemaakt. Maar geloof me, tot op de dag van vandaag kan ze mij verrassen met dingen waarvan ik denk ‘Huh, hoe dan?’ Dat wil ik met jullie delen in deze blogs. Mocht je echter zelf specifieke vragen hebben over je samenwerking met je paard, stuur dan gerust een e-mail naar: info.raginihorsecare@gmail.com. Misschien kan ik je vraag dan in een van mijn volgende blogs beantwoorden.


X, Ruchama


77 views

Recent Posts

See All