Indiansjourney | Blog

  • Ruchama

Fybromyalgie - Blog #6


In deze blog gaat het wat minder over Indian en iets meer over mijzelf. Sinds een paar jaar heb ik namelijk last van fibromyalgie, een aandoening die zorgt voor chronische pijn in je spieren en bindweefsel. Daardoor krijg je last van vermoeidheid en heb je de ene dag meer klachten dan de andere dag.
Door de fibromyalgie moest ik stoppen in de dierenwinkel waar ik al vijf jaar met plezier werkte. En toen zat ik thuis, verdrietig en met weinig energie. ‘Wat nu?’, was de vraag die ik mijzelf constant stelde. Op zoek naar het antwoord op


deze vraag, schoten steeds de paarden door mijn gedachten. Maar ja… pijnlijke spieren en paarden, is dat wel een goede combinatie? Als ik het idee besprak met goede vrienden, dan zeiden zij steeds dat ik het gewoon moest doen. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ging ik op zoek naar een paard. En zoals je in mijn eerdere blogs hebt kunnen lezen, dat was mijn beste beslissing ooit! Door Indian moest ik mijn bed wel uit, werd ik door met haar te trainen sterker, en kreeg ik weer conditie. En natuurlijk heb ik wel eens een mindere dag, maar Indian weet daar fantastisch mee om te gaan. We spelen daar dan samen heel goed op in.Door mijn werk met paarden ben ik ook in aanraking gekomen met de Guasha therapie. Dit is een schraaptechniek, waarmee spierpijn en blokkades in het lichaam worden verwijderd. En deze therapie bleek niet alleen goed te zijn voor paarden maar ook voor mijzelf. Ik gebruik Guasha op mijn benen en armen, waardoor de bloeddoorstroming wordt verbeterd en de zenuwverklevingen worden weggehaald. Daardoor heb ik veel minder pijn en loop ik nu weer lekker te geniete


n tussen de paarden. Ik weet hoe ik mijzelf oplaad, tot hoever ik kan gaan, en waar ik mijn rustmomentjes moet pakken. Ja, laat het bewaken van die balans maar aan mij over. En daarbij hoort ook dat ik accepteer dat ik wel eens moe ben! Zoals nu… en dus ga ik deze blog afronden.


Mocht jij kampen met fybromyalgie en heb je tips nodig hoe hiermee om te gaan, stuur dan gerust een e-mail naar: info.raginihorsecare@gmail.com.


X, Ruchama

104 views

Recent Posts

See All