Indiansjourney | Blog

  • Ruchama

Mijn eigen bedrijf - Blog #9Toen Indian ongeveer 1 jaar oud was, begonnen haar spieren en de rest van haar lichaam zich natuurlijk steeds meer te ontwikkelen. Dat ging echt super goed. Maar ik zou Ruchama niet zijn als ik mij daar weer niet helemaal in wilde verdiepen. Want hoe train je dan die spieren en dat lichaam? Ik las alles wat ik hierover kon vinden en zo kwam ik in aanraking met de Guasha Therapie (lees hierover in een van mijn vorige blogs). Dat sprak mij meteen heel erg aan. Na wat gesprekken met vrienden en veel nadenken – ik was nog steeds op zoek naar een baan en overwoog ook om voor mezelf te beginnen – besloot ik mij in te schrijven voor de opleiding Guasha Therapie voor paarden. Sinds het afronden van die opleiding mag ik mij gecertificeerd Guasha therapeut noemen en weet ik alles over de anatomie en biochemie van het paard. Achteraf gezien bleek dat dus een meer dan goede beslissing, want zo kon ik niet alleen de ontwikkeling van Indian goed in de gaten houden maar het was bovendien het begin van mijn eigen bedrijf.


Daarnaast bleef ik Indian trainen, waarbij ik merkte dat ze echt braaf werd. Wel met een eigen stem – en die heeft ze nog steeds – maar dat maakt onze band zo mooi. Ze leerde keurig in haar eigen ruimte te blijven en dat ‘ho’ ook echt ‘ho’ betekent. Behalve dat ik in die tijd zelf getraind werd in het trainen van Indian, begon ik toen ook met een opleiding voor het trainen van paarden. Dat moest de volgende stap worden om mijn eigen bedrijf meer vorm te geven. Immers, trainen van paarden sloot heel goed aan bij de Guasha Therapie die ik al aanbood.


Nu ik een paar jaar werk als Guasha therapeut en paardentrainer merk ik dat je bij de meeste paarden de basistraining echt op orde moet hebben, zodat je altijd iets hebt om op terug te vallen. Niet alleen voor je paard, maar ook voor jezelf. Dat ervaar ik bijvoorbeeld als ik zelf wat slechter in mijn vel zit; je gaat dan letterlijk met elkaar in gesprek.


Inmiddels bestaat Ragini Horsecare alweer drie jaar en heb ik mijn bedrijf verder uitgebouwd. Wil je weten wat ik allemaal voor je kan doen, kijk dan eens op mijn website.


X, Ruchama


44 views

Recent Posts

See All