Indiansjourney | Blog

  • Ruchama

Moody Mare - Blog #10En dan is je merrie ineens gek op een hengst. Haar gedrag is plotseling heel anders. Veel mensen zitten dan met de handen in het haar en vragen zich af: Wat nu?

Zelf vond en vind ik het echter een interessante ervaring als je merrie hengstig is. Bij Indian gebeurde dit voor het eerst toen ze zo’n negen maanden oud was. Haar hormonen speelden op en ja ze bleek echt een merrie en in alles ook een ‘moody mare’! Ik leerde dat je haar in die periode anders dan anders moet benaderen, want ze plakt aan de kudde, ze plakt aan je been, ze heeft totaal geen focus, en je mag ook echt niet aan haar buik komen of te lang poetsen. Indian is ook dan een paard met een eigen stem en karakter, maar dat maakt de omgang met haar juist heel leuk.

Wel moet ik ervoor zorgen dat ik consequent blijf en elke week de basistraining erbij pak. Maar dat houdt mij ook scherp. En door de Guasha therapie die ik haar dan ook geef, komen haar hormonen in balans. Door de combinatie van therapie en de juiste training komen Indian en ik uiteindelijk steeds weer een heel eind.


Heb jij ook een moody mare? Laat het mij weten via info.raginihorsecare@gmail.com. Ik help jullie graag om haar hormonen in balans te brengen en om een betere onderlinge communicatie te realiseren tijdens die lastige dagen.


X, Ruchama
45 views

Recent Posts

See All