Indiansjourney | Blog

  • Ruchama

Ontspannen wandelen met jouw paard


Wandelen is zo heerlijk om te doen! Je hoofd leegmaken, uitwaaien, lekker ontspannen. Vaak gaan we op pad met de hond, maar wandelen met je paard is ook heerlijk.

Toch lukt het niet altijd om ook dan lekker te ontspannen. Want je paard ziet van alles waarvan het schrikt en daardoor ben jij voortdurend bezig om je paard in bedwang te houden. En zo bouwen jullie samen spanning op die bij je paard ineens tot een uitbarsting kan komen. Je paard kan bijvoorbeeld gaan vluchten, vechten of bevriezen.

Hoe help jij je paard hier nu doorheen? Eigenlijk is het antwoord dichtbij: maak jezelf een goede leider! Dat betekent keuzes maken en de leiding nemen. Natuurlijk, niet iedereen is van zichzelf een leider, maar realiseer je wel dat een paard leiding nodig heeft om zichzelf veilig te voelen.


Zoals ik jullie eerder liet weten zijn Indian en ik sinds kort verhuisd naar een nieuwe stal. Zodoende moeten wij daar de nieuwe omgeving verkennen. Dat doen we door te wandelen. En dat gaat in het begin niet zo soepel als in het oude, vertrouwde Moerkapelle. Daar kenden Indian en ik elk huis, elke straat en elke kruising. Voor mij is dit dus ook weer even een stapje terug, waarbij ik mij moet realiseren dat Indian de nieuwe omgeving moet leren kennen. Ik bouw het dan ook rustig op en ga daarbij stap voor stap een stukje verder.


Daarbij kan ik gelukkig terugvallen op de basis van het grondwerken, want die ervaring komt van pas bij het wandelen. Ik moet met Indian langs obstakels, ze mag niet voor mij uit lopen en moet achteruit daar waar dat nodig is. Daarbij moet ik een echte leider zijn die gebruikmaakt van communicatie en van de grondwerkoefeningen.


Wil jij ook ontspannen wandelen en grondwerken onder de knie krijgen? Stuur gerust een berichtje en dan gaan we dit samen oefenen.

X, Ruchama48 views

Recent Posts

See All