Indiansjourney | Blog

  • Ruchama

Paardenwelzijn

Je paard gezond houden, dat willen we allemaal. Daarom gaan we met hem naar de dierenarts voor een benodigde inenting, naar de paardentandarts voor een gebitscheck, en uiteraard laten we de hoeven bekappen.

Maar hebben we daarnaast wel genoeg aandacht voor zijn fysieke en mentale welzijn? Bedenk dat het ontzettend belangrijk is om de spieren en de bewegingen van je paard in de gaten te houden. Want als gevolg van kleine ongelukken of bijvoorbeeld door stress in de trailer kunnen er ongemerkt blokkades optreden. En doe jij aan wedstrijden of hoge dressuur oefeningen dan kan jouw paard daarvan spierpijn krijgen, omdat het zijn lichaam anders moeten dragen en veel lichaamsinspanning heeft. Of misschien ga je zelf wel door een wat moeilijke tijd en heb jij daardoor last van vastzittende spieren. Realiseer je dan dat je paard dit kan oppikken en zijn spieren daardoor ook gaan vastzitten.


Daarom is het belangrijk dat je jouw paard regelmatig laat behandelen. Ik kan je hierbij helpen. In mijn aanpak staan de volgende aspecten centraal:

  • Fysiek: daarbij kijk ik naar de bewegingen van het paard en check ik het bindweefsel van de spieren.

  • Mentaal: ik kijk hoe het paard zich gedraagt en waarom het op een bepaalde manier reageert.


Ik geef je ten slotte ook ‘tips & tricks’ om de communicatie tussen paard en ruiter te verbeteren. In het vervolg kan je dan eerder aan de bel trekken, mocht je merken dat je paard weer last krijgt van zijn lichaam en spieren.

Wil jij je paard fysiek en mentaal eens laten checken? Stuur mij dan een bericht voor het maken van een afspraak!


37 views

Recent Posts

See All