Indiansjourney | Blog

  • Ruchama

Peuterpuber - Blog #8


Tja, jonge paarden zijn ook net kinderen hè. Zo kreeg Indian toen ik haar net had last van allerlei kwaaltjes, zoals problemen met haar luchtwegen, een snotneus en tot overmaat van ramp ook nog luis… Kortom, ik had het er maar druk mee. En in diezelfde periode werd ik zelf geopereerd aan mijn arm, omdat er zenuwverklevingen moesten worden verwijderd. Vervolgens moest ik drie maanden lang revalideren en kon ik mijn rechterarm niet gebruiken. Maar gelukkig met wat hulp van de mensen van de stal en van Indian die heel lief en ook een beetje ziek was, konden we toch nog wat dingetjes samen doen. Dat heeft onze band in die tijd heel sterk gemaakt. Naar mate de tijd verstreek, knapte ik gelukkig op en werd ook Indian beter.


En toen zag je ook dat ze wat peuterpuberstreken kreeg, maar dat vond ik alleen maar een goed teken. Zo kon ze vooral in het zand lekker rennen en springen aan het touw. Dat was natuurlijk niet echt de bedoeling, maar ja ze werd steeds sterker. Er was weinig wat haar nog tegenhield, het was af en toe een echte draak... hahaha. Maar door die bokkensprongen aan het touw en het feit dat ze uitprobeerde om in mijn ruimte te komen, besloot ik toch ook les te nemen. Ik wilde dit namelijk wel goed oplossen, want zeker op jonge leeftijd wil je je paard niet verpesten. Zo kwam ik in contact met Cecile van Pyramid Horsemanship (https://www.pyramidhorsemanship.com/) en zij heeft mij toen heel goed op weg geholpen! Inmiddels zijn wij vriendinnen én collega’s en volgen wij samen clinics of organiseren we gezamenlijke activiteiten.


Ik heb altijd al iets gehad met horsemanship training en dat kwam toen helemaal terug. Daarom heb ik mij de afgelopen jaren ingelezen in de theorie ervan en heb ik voor de praktijk verschillende cursussen gevolgd. Ik kan dit nu goed toepassen bij het trainen van Indian, ben er een betere eigenaar door geworden, en uiteraard pas ik dit toe in mijn werk als trainer zodat ook jij en je paard er de voordelen van kunnen ervaren.


X, Ruchama33 views

Recent Posts

See All