Indiansjourney | Blog

  • Ruchama

Starten met trainen - Blog#5


Na een poosje ben je als eigenaar en paard al een beetje aan elkaar gewend. Dat is het moment om te starten met de eerste trainingen, zoals wandelen en grondwerk. Bedenk daarbij wel dat je paard nog heel jong is en dus dat je met van alles en nog wat rekening moet houden, zoals de groei van haar spieren. Maar ook met haar mentale gesteldheid, want jonge paarden hebben de focus van een goudvis zo merkte ik al snel. Daarom deed ik in die beginperiode korte en krachtige sessies en bouwde ik regelmatig een time out in. Soms kan het verstandig zijn om zelfs een paar dagen rust tussen de sessies te nemen. Maar dat hangt heel erg af van je pony. Gelukkig is Indian gek op aandacht, dus voor haar was het bijna nooit teveel.


Het allereerste wat ik Indian geleerd heb, is meelopen, stilstaan en achteruitlopen. En geloof me, daar ben je echt wel even mee bezig voordat dat er echt goed in zit. Eigenlijk waren we die eerste maanden dan ook vooral bezig met de communicatie tussen ons. Want net zoals je in een relatie moet leren communiceren – en dat gaat echt niet altijd even soepeltjes – is dat in de relatie met je paard niet heel anders. Ook dat moet je leren. Wees je daarbij ook bewust van jezelf, bijvoorbeeld hoe je staat, praat en handelt. En check je omgeving! Is het druk of rustig op stal? Voel jij je wel of niet comfortabel?


Ervaar je tijdens de basistraining dat je bepaalde zaken niet onder controle hebt, stuur dan gerust een e-mail naar: info.raginihorsecare@gmail.com. Wie weet kan ik je verder helpen.


X, Ruchama

53 views

Recent Posts

See All