Indiansjourney | Blog

  • Ruchama

Tips: voor het verhuizen van jouw paard

Updated: Oct 22, 2020

Ik ben maandje terug verhuisd met Indian. Ik zie veel mensen om mij heen van stalling veranderen. Dit kan verschillende redenen hebben. Maar hoe maak jij jezelf nou klaar voor een verhuizing?


Ga een paar keer kijken

Volg je gevoel. Kan jij hier settelen? Want als jij dat al niet kan, hoe moet je paard hier dan aarden? Ook belangrijk is dat de nieuwe stalling voldoet aan jouw eisen.


Vertrouwen

Werk aan je vertrouwen en ga samen op ontdekkingsreis. Ga wandelen, het erf verkennen, lekker groomen en samen zijn. Zo weet je paard dat hij of zij bij jou veilig is. Het zal jullie band nog meer versterken.


Kuddevorming

Paarden zijn sociale dieren. Ik heb Indian de eerste tijd even in de kudde gehad, zodat ze goed kon kennismaken met de kudde. Vaak heeft dat een paar dagen tot zelfs wel twee weken de tijd nodig. Wat ook goed is om te doen: ga samen met een ander paard wandelen of de bak in. Zorg ervoor dat jouw paard quality time heeft met een ander paard.


Welzijn

Houd je paard goed in de gaten, want het kan zijn dat de weerstand wat minder wordt. Check op luis, wormen, mok en hoesten. Wat kan helpen is een vitamine boost. Deze is gewoon te halen in een paardenwinkel.

Let goed op de voeding, want het kan zijn dat hun ritme anders wordt en je wilt niet dat je paard te mager of te dik wordt.

Indian stond eerst 24/7 buiten, maar nu staat ze overdag in de paddock en ‘s avonds op stal. Ik heb haar voer hierop aangepast. Heb je hulp nodig bij voeding, stuur gerust een berichtje.

Door alle veranderingen en de daarbij komende stress zitten Indians spieren zitten vrij strak. Ik houd ze nu soepel door middel van massage en Guasha therapie.


Rust in jezelf

Zorg eerst dat jij lekker in je nieuwe routine komt! De eerste paar dagen zijn ff zoeken, maar je zal na een paar weken merken dat je helemaal gewend bent aan je nieuwe routine en dan kan je weer lekker dingen gaan oppakken.


Heb jij ook last van stress en kan je zelf ook wel wat ontspanning gebruiken? Neem eens lekker een theetje, samen met een vriendin. Of mochten je klachten te erg worden, dan kan ik je behandelen met Guasha therapie.31 views

Recent Posts

See All