Indiansjourney | Blog

  • Ruchama

Zoektocht #blog2

Updated: May 3, 2020


Soms neemt het leven een andere wending dan je misschien voor ogen had. Dat bleek ook tijdens mijn zoektocht naar een eigen paard. Die zoektocht begon vier jaar geleden met de vraag: wat zoek ik nu eigenlijk? Een paard, een pony, een shetlander? Ga ik voor een wedstrijdpaard, of wil ik toch het liefst een veulen? Om mijn gedachten beter te kunnen ordenen, ben ik alle voors en tegens gaan opschrijven. Na heel wat slapeloze nachten en nog eens veel wikken en wegen, koos ik uiteindelijk voor een veulen. Die keuze voelde goed, maar leverde mij wel het nodige commentaar op van mensen om mij heen. Natuurlijk sloeg toen de twijfel weer toe, maar desondanks bleef ik naar mijn eigen gevoel luisteren.

Mijn zoektocht op internet leidde vervolgens naar Zeeland. Daar liep een toen drie maanden oud en net van haar moeder afgespeend veulen rond. Dat is inderdaad vrij vroeg, waardoor weer die mensen om mij heen zeiden dat ik dat maar beter niet kon doen. Toch besloot ik om richting Zeeland te rijden om het veulen te gaan bekijken. En wat ik zag beviel me! Natuurlijk, bij de kennismaking bleek ze een beetje eenkennig en wat onzeker. Maar wat ik ook zag, was dat ze vooral leergierig was.

Maar het heikele punt – voor die mensen om mij heen – bleef het feit dat ze te vroeg was afgespeend. Mij leek dat trouwens geen enkel probleem, maar toch ga je dan weer twijfelen. Kan je nagaan hoeveel invloed andere mensen op je kunnen hebben. Totdat iemand tegen mij zei: “Maar jij bent als baby toch ook veel te vroeg bij je moeder weggehaald?” Dat gaf voor mij de doorslag en zo kwam Indian in mijn leven!

Wat ik met deze blog wil zeggen, is dat je leven soms verandert door een nieuwe start. Volg daarbij jouw eigen gevoel. En mocht het uiteindelijk toch niet kloppen, dan is dat een zorg voor later. In mijn zoektocht naar een paard heb ik gelukkig mijn eigen gevoel gevolgd, een keuze die heel goed is uitgepakt. Een belangrijke les die ik ervan heb geleerd, is dat andere mensen niet voor jou kunnen beslissen. Kies daarom iets waar je zelf voor 100 procent achterstaat en ga ervoor!

X, Ruchama

157 views

Recent Posts

See All